sista natten

Jaha, då var det sista natten i Shanghai. Helt otroligt vad tiden har gått fort... Var och handlade det sista idag på marknaden också. Blev lite till inköp trots den hårfina balansen mellan övervikt och godkänt antal kilon. Hoppas jag och Jessica får väga ihop våra tillsammans då hon har mindre packning än mig.

Så nu sitter jag här halv 12 på kvällen och är så himlans trött. Usch och fy, ska upp halv 7 imorgon också då chaffisen kommer och hämtar oss halv 8. Det mesta är i alla fall färdig packat, och förhoppningsvis har jag inte glömt något, tror jag..

Det finns dock vissa saker jag kommer sakna med detta land:

  • alla urgulliga kineser!
  • folket i Langfang
  • maten
  • äta med pinnar (känns helt naturligt nu, konstigt nog!)
  • att allt är så himla billigt
  • värmen (20-25 grader, inte helt fel?)
  • att inte känna mig lång, eller i alla fall i jämn höjd, med resten av befolkningen

Sen finns det ju andra saker jag kommer sakna mindre:

  • trafiken - jag ska aldrig mer klaga på trafiken i Sverige, den är rena himmelriket jämfört med här!
  • vissa maträtter som kanske innehåller lite för skumma saker
  • den skitiga luften
  • de otroligt hårda sängarna
  • att använda kroppspråket
  • folkmassorna (helt sjukt mycket folk överallt)

Nu vill jag bara heeem! Synd att jag måste sitta på ett plan i 15 timmar för att komma till kalla Sverige och få träffa min familj, GREEAAT! Aja, sängdags. Godnattens!


Royal Pavilion

Sitter pa jobbet nu, igen. Jag ar trott pa manualer och powerpoints nu. Men det ar bara 3 dagar kvar nu. Idag fick vi den glada nyheten att vi far ga hem tidigare, eftersom hon som vi ar med ska pa mote. Vi gick tidigare i bade mandags och tisdags med men da av helt andra orsaker. Men idag ska vi bege oss tillbaka till Yu Yuan Garden och handla lite till tror jag. Jessica slangde ut en hel formogenhet dar igar da hon betalade 29 yuan for ett par hogklackade skor (egentligen kostade dom 39, men hon fick en 10:a for mycket tillbaka). Jag betalade dock lite mer for mina, dvs 70 yuan, men jag tror jag overlever da jag aven har skor till balklanningen. Igar bestallde vi aven en studentklanning hos samma dam som gjorde vara balklanningar, sa imorgon bar det av for fjarde gangen till marknaden for att prova dem. Men det ar ju latt vart det!

Annars har vi det bra pa Royal Pavilion pa 14:e vaningen, trevlig utsikt over staden sadar lagomt hogt upp. Men vi ska ta oss upp till 38:e tankte vi innan vi aker hem. Jag och Jessica delar rum just nu, dessutom delar vi pa en dubbelssang. Alla som kanner mig val vet att jag ar lite halvgalen i somnen, snackar, slass, skriker, sparkas mm. Sa nar vi sov hos Manny och Susanne forra veckan hade jag till och med borjat snacka pa engelska i somnen, hander kanske inte lika ofta.. Jag tror inte Jessica akt pa nan small an, eller hon har i alla fall inte sagt nagot, sa jag tror jag hallit mig ganska lugn, och det ar val tur det :)

Annars blir det val lugt resten av veckan borja packa och forsoka lista ut hur mycket jag maste betala i overvikt. Igar lade jag mig pa sangen helt fortvivlad och skrek att jag hatade billiga Kina. Och eftersom vi ska handla idag lar det inte bli battre... Men British Airways gor mig javligt forrvirrad, for som jag fattar det maste jag bara betala ca 400 for en vaska som ligger mellan 23 och 32 kg oavsett vikt, vilket alla sager ar otroligt billigt och att jag maste titta upp det igen. Det har jag gjort ett x antal ganger, men det star ju samma sak och jag ar fortfarande lika forvirrad. Men forhoppningsvis loser det sig.

Nu har jag fordrivit lite tid och fatt skrivit av mig, sa nu tycker Jessica att vi ska jobba

Hoppas ni har det bra darhemma i Sverige och i skolan

Adios

RSS 2.0